Piețele financiare sunt acum conduse de sentimentul de securitate sanitară generate de știrile legate de producția unui vaccin pentru coronavirus, de evoluția epidemiei în diferitele țări, dar și de pachetele de stimulare economică anunțate de autorități.

Dolarul american a coborât sub valoarea minimă de 0,87 Euro din acest an, atins la începutul lunii martie, și pare să se îndrepte spre minimele anului 2019 (0,85 de Euro/1USD). 

“Parcă nu-i mai place nimănui dolarul” a comentat pentru Reuters Antje Praefcke, analist Forex la Commerzbank (a doua cea mai mare bancă germană). “Când vine vorba de gestionarea pandemiei, SUA nu se poate lăuda că a făcut o treabă mai bună decât europenii. Piețelor nu le plac incertitudinile, focarele de criză sau lucrurile care par scăpate de sub control”, a mai adăugat ea.

Acum piețele urmăresc cu atenție negocierile europene legate de fondul de relansare, iar faptul că Angela Merkel a anunțat într-o conferință de presă comună cu premierul spaniol Pedro Sanchez că se fac eforturi pentru o înțelegere a fost interpretat ca un semn că aceasta ar putea fi anunțată la summitul european de la sfârșitul acestei săptămâni.

După creșterea din luna februarie, euro a avut o evoluție liniară față de leul românesc (4,84 lei/1 Euro), în timp ce dolarul, care depășise 4,5 lei la jumătatea lunii martie, a pierdut și față de moneda românească 6% și se tranzacționează acum la 4,24 de lei, cea mai mică valoare din august 2019.

Surse: Reuters, Investing

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday