Creșterea valutei a fost determinată de situația economică prezentată de noul ministru al Finanțelor săptămâna trecută. Ieri, euro a crescut în raport cu euro și a întregistrat valoarea de 4.7729.

Datele BNR actualizate, cu situația comparativă de pe 13 noiembrie până astăzi:

Astăzi Profit.ro scria într-o analiză că necesarul de împrumuturi al Guvernului poate depăși 85 de miliarde de lei, dacă deficitul va ajunge la 4% din PIB. Statul împrumutase până la finele lunii octombrie circa 65 de miliarde de lei.

În acest context, Florin Cîțu a vorbit săptămâna trecută și despre o viitoare rectificare bugetară și a oferit date despre starea economiei: „Veniturile estimate pe primele nouă luni trebuie să fie la 249 miliarde de lei. Sunt la 228 de miliarde de lei, restul e gaură. De unde vine diferența? Jumătate reprezintă bani necolectați, cealaltă din fonduri europene. 11 miliarde sunt banii necolectați din economie, restul din exterior. Deficitul la 9 luni trebuia să fie la 2.28, azi e 2.84, mai mult decât trebuia să fie la finalul anului”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday