Euro a depășit astăzi nivelul de 4,77, la câteva zile după ce noul ministru de Finanțe a susținut o conferință de presă în care a vorbit despre „găurile din buget”. Totodată, Florin Cîțu a anunțat și că va sesiza parchetului, în legătură cu modul în care PSD a gestionat finanțele: „Au făcut un buget paralel, după metoda Al Capone. Erau 4 miliarde de lei nereturnate ca TVA către firme și vor fi încă 4 miliarde de lei până la finalul anului, pentru concediile medicale ale angajaților”.

Datele transmise astăzi de BNR:

Noul ministru de Finanțe a vorbit și despre o viitoare rectificare bugetară și a oferit date despre starea economiei: „Veniturile estimate pe primele nouă luni trebuie să fie la 249 miliarde de lei. Sunt la 228 de miliarde de lei, restul e gaură. De unde vine diferența? Jumătate reprezintă bani necolectați, cealaltă din fonduri europene. 11 miliarde sunt banii necolectați din economie, restul din exterior. Deficitul la 9 luni trebuia să fie la 2.28, azi e 2.84, mai mult decât trebuia să fie la finalul anului”.

Toate declarațiile lui Florin Cîțu pot fi citite aici.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday