Franța și Spania s-au întâlnit în prima semifinală, la Munchen. Meciul a avut un ritm bun încă de la început. Spaniolii au avut o mare ocazie de a deschide scorul în minutul 5. Fabian Ruiz a trimis peste poartă, din apropiere, mingea centrată de la Lamine Yamal. După o fază similară, în minutul 9, francezii au deschis scorul. Kolo Muani a înscris cu capul, din centrarea lui Kylian Mbappe.

Spania a egalat în minutul 21, printr-un gol foarte frumos înscris de Lamine Yamal. Tânărul jucător a șutat de la peste 20 de metri, mingea a lovit bara aproape de vinclu și a intrat în poartă. După doar cinci minute, ibericii au trecut în avantaj. Dani Olmo a șutat puternic din colțul careului mic, Jules Kounde a încercat să respingă mingea, dar a trimis-o în propria poartă. Până la pauză, nicio echipă nu a mai înscris.

După pauză, meciul a continuat să fie echilibrat. Ambii antrenori au efectuat mai multe schimbări. Francezii au avut o mare șansă de a egala în minutul 76. Mingea a ajuns la Theo Hernadez care a șutat din interiorul careului, dar mult peste poarta apărată de Unai Simon. În minutul 81, Lamine Yamal a șutat de la marginea careului, dar balonul a trecut peste poartă. După cinci minute, Mbappe a avut o bună șansă de a înscrie, dar a șutat peste poartă dintr-o poziție bună.

Înaintea meciului din semifinale, atât Spania, cât și Franța erau neînvinse. Spania a câștigat cu maximum de puncte și fără gol primit o grupă din care au mai făcut parte Italia și Croația. În fazele eliminatorii spaniolii au trecut de Georgia și țara gazdă, Germania. Pe de altă parte, Franța a terminat pe locul secund, cu cinci puncte, grupa din care a făcut parte. În optimi a eliminat Belgia, pentru ca în sferturi să treacă de Portugalia.

Mâine seară are loc cea de-a doua semifinală, la Dortmund, dintre Anglia și Olanda.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday