UEFA a transmis că persoanele rănite au fost transportate la spital pentru a primi îngrijiri medicale, iar autoritățile vor lua măsurile necesare pentru actul nesăbuit și periculos”. Conform martorilor, parapanta era prevăzută cu un mecanism cu motor, ale cărui părți au căzut pe teren, în momentul în care protestatarul a atins cablurile de pe stadion.

După acest moment, activistul a pierdut controlul și a trecut foarte aproape pe lângă spectatorii aflați în tribună, moment în care, potrivit UEFA, a rănit mai multe persoane. Acesta a aterizat în final pe gazon și a fost preluat de un echipaj medical, înainte de a fi reținut de forțele de ordine. 

Greenpeace a confirmat că activistul intenționa să protesteze cu privire la faptul că grupul Volkswagen, unul dintre sponsorii competiției, folosește combustibili fosili, cerând să nu mai fie comercializate mașinile pe motorină sau benzină. 

UEFA și partenerii săi sunt pe deplin dedicați turneului EURO 2020, mai multe măsuri au fost implementate pentru combate emisiile de carbon. Din fericire, organizarea meciului nu a fost afectată de această acțiune extrem de nesăbuită și periculoasă, dar, cu toate acestea, mai multe persoane au fost rănite, a transmis UEFA, după precizările Greenpeace.

Sursa: The Guardian 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday