Într-un interviu acordat site-ului DCNEWS.ro Ministrul Finanțelor a declarat că premierul Viorica Dăncilă a avut o intervenție ,,foarte bună în Parlamentul European”, dar că el i-ar fi cerut și demisia lui Frans Timmermans.

,,Premierul a avut foarte bună acea intervenție în Parlamentul European. Acum mă gândeam dacă să vă spun sau nu cum aș fi continuat eu discursul doamnei premier. I-am spus ieri doamnei premier: Domnule, super, chiar super! 

Aș fi spus așa: Domnule Timmermans, eu astăzi vă cer demisia pentru că v-ați antepronunțat. În situația în care verificarea în țară confrimă că acele protocoale au existat și au influențat în România justiția și dreptul cetățeanului român în Europa, vă cer demisia pentru că v-ați antepronunțat. Tu, ca conducător al Comisiei Europene nu ai voie să faci afirmații despre mine care te plătesc pe tine.

În Fața Parlamentului European vin și prezint pentru că este Parlamentul European, dar față de Comisie este doar un gardian al aplicării prevederilor legale europene. Atât. Trăiește din salariul românului de la mine din țară. Nu are voie să se antepronunțe într-o speță atât de importantă. Asta aș fi adăugat”, a declarat Eugen Teodorovici.

Reamintim că Viorica Dăncilă a declarat în plenul Parlamentului European că nu a mers ,,să dea socotoală” și că mecanismul de Cooperare și Verificare și-a ratat menirea. ,,Cer să ni se spună cine a redactat rapoartele și a omis din rea credință aspectele privind protocoalele dintre SRI și Justiție”, a mai adăugat ea.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday