Erdogan amenință că Turcia ar putea solicita un arbitraj internațional, dacă SUA blochează vânzarea de avioane de luptă F-35 pentru forţele aeriene turce, scrie Reuters.

Erdogan a mai spus că a cerut ajutorul SUA pentru a-l aduce în Turcia pe Ebru Ozkan, reținut în Israel. De cealaltă parte, Trump a amenințat că va impune sancțiuni Turciei, dacă nu îl eliberează pe pastorul american Andrew Brunson. 

Reuters informează că pastorul american Andrew Brunson a fost transferat la arest la domiciliu în această săptămână, după 21 de luni de detenție într-o închisoare turcă. Acesta lucra în Turcia de peste douăzeci de ani. Brunson a fost acuzat că susține grupul pe care Ankara îl consideră că ar fi fost în spatele loviturii de stat militare care a eșuat în 2016 și  Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK). Pastorul, care a negat acuzațiile, va fi condamnat la o pedeapsă de până la 35 de ani de închisoare, dacă va fi găsit vinovat.

Erdogan a declarat că Turcia nu va face nici un pas înapoi, chiar dacă va primi sancțiuni. „SUA nu trebuie să uite că va pierde un partener sincer” și că nu va ceda ameninţărilor preşedintelui SUA, Donald Trump, privind eventualele sancțiuni impuse Turciei.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday