Dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase din SUA, a declarat luni că purtarea a două măști este, probabil, o soluție mai eficientă pentru a opri răspândirea Covid-19.

”Acest mod de protecție previne pătrunderea picăturilor virusului în organism. Dacă peste primul strat protector adăugăm altul, este logic că vom obține o eficiență mai mare. Iată de ce vedem oameni care poartă două măști una peste alta sau poartă o mască de tip N95 (cu trei straturi care asigură un standard înalt de protecție)” a declarat Fauci.

Cercetătorii spun că purtarea unei măști chirurgicale sub o mască de pânză oferă o protecție maximă, deoarece masca chirurgicală acționează ca un filtru, iar cea de pânza adaugă un strat suplimentar. În locuri unde este dificil să se mențină distanța socială, cum ar fi în avion sau la magazin, două măști ar oferi o protecție suplimentară, potrivit cercetătorilor.

A doua opțiune ar fi o mască cu trei straturi care conține un filtru interior, de tipul N95. Studiile au arătat că măștile din pânză cu mai multe straturi pot bloca până la 70% din picăturile fine și particule și pot limita răspândirea Covid-19. 

Centrul de Prevenire și Control a Bolilor din SUA (CDC) recomandă oamenilor să poarte măști care au două sau mai multe straturi, care acoperă perfect nasul și gura, dar nu a recomandat oficial să fie purtate două măști simultan.

Surse alternative: CNBC, CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday