Președintele francez Emmanuel Macron a declarat joi că și-ar dori să vadă acțiuni din partea Statelor Unite privind taxele de oțel și aluminiu și că s-a opus negocierilor pentru un acord comercial între Europa și Washington, potrivit Reuters.

 „Nu sunt de acord cu lansarea unei negocieri pentru un vast acord comercial, de genul Parteneriatului Transatlantic pentru Comerț si Investiții, deoarece contextul nu permite acest lucru, a declarat Macron într-o conferință de presă în Spania.

Președintele Franței a spus că se așteaptă ca Statele Unite să acționeze, în legătură asupra a ceea ce a afirmat că sunt taxe ilegale la oțel și aluminiu și a subliniat că discuțiile comerciale dintre cele două părți nu ar trebui să includă chestiuni agricole.

Declarațiile lui Emmanuel Macron au venit la o  zi după ce președintele american Donald Trump și șeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, au ajuns la un acord pentru a reduce tarifele și tensiunile comerciale între UE și SUA.

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday