După ce au trimis o sondă care orbitează planeta Marte, Emiratele Arabe Unite (EAU) își extind programul spațial, finanțând o misiune pe Lună. O echipă de ingineri și oameni de știință de la centrul spațial Mohammed bin Rashid din Dubai, construiește deja roverul, cu ajutorul startup-ului japonez iSpace, care va asigura și landerul care transportă roverul de pe orbita Lunii către suprafața lunară.

Numit Rashid, după șeicul Rashid bin Saeed, fostul conducător al Dubaiului, roverul cântărește 22 de kilograme și are misiunea de a aduna și trimite pe Pământ date și imagini captate cu două camere de înaltă rezoluție, o cameră microscopică și o cameră cu imagine termică.

Va fi transportat pe Lună de o rachetă SpaceX, care va fi lansată din Florida. Dacă va avea succes, misiunea va face din EAU a patra națiune (după SUA, Rusia și China) care ar aseleniza o navă spațială.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday