Țara recunoscută pentru neutralitate sa a urmat exemplul Uniunii Europene și a impus sancțiunii împotriva cetățenilor ruși responsabili pentru invadarea Ucrainei de către Rusia și va îngheța activele acestora, a anunțat guvernul, în ceea ce este o abatere bruscă de la tradițiile țării din Alpi.

Având în vedere continuarea intervenției militare a Rusiei în Ucraina, Consiliul Federal a luat decizia, pe 28 februarie, de a adopta pachetele de sancțiuni impuse de UE în 23 și 25 februarie”, se arată într-un comunicat.

Totodată, guvernul elvețian a anunțat că impune sancțiuni și împotriva președintelui rus Vladimir Putin, premierului Mikhail Mishustin și ministrului de externe Serghei Lavrov. ”Activele persoanelor fizice și companiilor listate vor fi înghețate cu efect imediat. Sancțiunile financiare împotriva președintelui rus Vladimir Putin, a prim-ministrului Mihail Mishustin și a ministrului de externe Serghei Lavrov urmează să fie puse în aplicare cu efect imediat. Elveția își reafirmă solidaritatea cu Ucraina și poporul său și va livra provizii pentru persoanele refugiate în Polonia”, mai precizează instituția.

Decizia vine la o zi după ce președintele Ignazio Cassis că ”foarte probabil” Elveția va urma exemplul Uniunii Europene și va impune sancțiuni.

Pe 23 februarie, UE a aprobat în unanimitate un pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, care vizează 351 de membri ai Dumei de Stat și 27 de companii și oficiali. Pe 25 februarie, UE, SUA, Marea Britanie și Canada au decis să înghețe averile lui Vladimir Putin și Serghei Lavrov, ministrul rus de externe.

Sursă: Reuters, Guvernul Elveției

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday