Musk a făcut afirmația într-o postare pe Twitter, unde a răspuns la comentariile lui David Beasley, director al Programului Mondial pentru Alimentație al ONU, care a declarat pentru CNN că o donație de 6 miliarde de dolari din partea miliardarilor, precum Elon Musk sau Jeff Bezos, ar putea ajuta 42 de milioane de oameni care “vor muri dacă nu vom ajunge la ei cu ajutoare”. 

Musk este, în prezent, cel mai bogat om din lume și prima persoană cu o avere de peste 300 miliarde de dolari, conform Bloomberg Billionaires Index. Directorul executiv al Tesla are o valoare netă de 311 miliarde, astfel 6 miliarde de dolari ar reprezenta doar 2% din averea sa. O astfel de donație l-ar menține în continuare în clasament peste Jeff Bezos (al doilea cel mai bogat om din lume), cu cel puțin 100 miliarde de dolari. 

Totuși, Musk a pus la îndoială posibilitatea ca această sumă să fie soluția pentru criza actuală a foametei, spunând pe Twitter că dacă Programul Mondial pentru Alimentație poate demonstra asta, el “va vinde imediat acțiuni Tesla și va dona banii”. A cerut totodată un plan detaliat pentru cum ar fi cheltuită suma. 

Beasley a răspuns la anunțul lui Musk printr-un alt tweet: “Te asigur că avem la dispoziție sisteme pentru a oferi transparență și contabilitate cu sursă deschisă. Echipa ta le poate revizui și poate lucra cu noi pentru a fi complet sigur de asta.” Directorul PFA a clarificat, de asemenea, că programul ONU nu a spus niciodată că 6 miliarde de dolari ar eradica foametea mondială, ci că “aceasta este o donație singulară pentru a salva 42 de milioane de oameni”. 

Beasley a făcut apel la miliardarii lumii și în alte ocazii, cerându-le să ia atitudine în ceea ce privește criza de alimente a lumii.  “Nu este complicat. Nu le cer să facă asta în fiecare zi, săptămână sau an”, a mai declarat acesta pentru CNN.

În cazul primilor 400 de miliardari din SUA, averea netă a crescut cu 1,8 mii de miliarde în ultimul an. Tot ce cer este 0,36% din această creștere. Sunt în favoarea oamenilor care câștigă bani, dar Dumnezeu știe că îmi doresc mai mult ca voi să ajutați oamenii care au mare nevoie în acest moment. Lumea este în pericol”, a completat Beasley.

Sursă: Business Insider

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday