„Sunt încrezător că vom avea funcționalitatea de bază pentru autonomia de nivel cinci completă anul acesta”, a spus Musk într-un mesaj înregistrat pentru o conferință din Shanghai. 

Autonomie de nivel cinci înseamnă că autovehiculul este capabil să se conducă singur, pe orice condiții meteo, fără a fi nevoie ca un șofer să atingă volanul.

De-a lungul timpului compania a trecut prin mai multe controverse privind autonomia mașinilor. În 2018, Tesla a susținut că nu funcția Autopilot a fost responsabilă pentru decesul unui șofer care deținea un Model X.

O serie de documente făcute publice anul trecut arătau că Administrația Națională pentru Siguranța Traficului Autostrăzilor din SUA a emis mai multe citații în care solicitau informații despre accidente care implică vehicule Tesla, notează Bloomberg.

Acțiunile Tesla au crescut cu până la 3,1% în urma anunțului. Viziunea lui Musk contrastează cu cea a Alphabet Inc., care a recunoscut recent că se va baza pe șoferi pentru mulți ani înainte pentru modelul Waymo. Cruise de la General Motors Co. a anunțat anul trecut că are în plan să dezvolte vehicule autonome, dar nu a oferit un orizont de timp pentru acest proiect.

Surse: Bloomberg

Sursă foto: Afif Kusuma/Unsplash

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday