Totodată, Musk a mai precizat că rețeaua Starlink dispune acum de peste 1.500 de sateliți și că investițiile făcute totalizează între 5 și 10 miliarde de dolari. Estimează că pe viitor, alte 20-30 de miliarde de dolari vor fi necesare pentru ca Starlink să își păstreze ”competitivitatea”.

Potrivit lui Musk, rețeaua de internet are în prezent 69 de mii de utilizatori, dar numărul ar putea crește la 500 de mii, în următorul an. Acesta a mai explicat că echipa sa lucrează la dezvoltarea unor sateliți cu legături laser, care să transmită semnalul de internet chiar și în zonele polare.

Obiectivul asumat inițial de proiectul Starlink, care-și lansează sateliții în spațiu cu rachete SpaceX, a fost de a asigura internet de mare viteză în regiunile în care populația nu dispune de Wifi sau internet prin fibră optică.

Luna trecută, Google și SpaceX au semnat un parteneriat pentru ca sateliții să folosească suportul tehnic al Google Cloud, iar la finalul anului trecut, Comisia Federală americană pentru Comunicații a acordat suma de 885 de milioane de dolari pentru extinderea rețelei de internet.

Sursa: Bloomberg

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday