Prețurile cresc din cauza presiunilor pe lanțul de aprovizionare la nivel de industrie. Materiile prime în special sunt afectate”, a spus Musk, ca răspuns la postarea pe Twitter a unui client care se plângea de creșterea prețurilor pentru mașinile Tesla, dar și de decizia producătorului auto de a elimina opțiuni ale mașinilor, precum scaunele cu suport.

Musk a precizat că această opțiune a scaunelor a fost eliminată doar din scaunul șoferului și doar pentru Modelul Y, specificând că acea funcție nu este aproape niciodată folosită și nu merită costurile. În aprilie a fost a cincea majorare a prețului de pornire pentru Model 3 și Model Y, din ultimele luni, conform Reuters.

În timpul unei conferințe de luna trecută, Elon Musk spunea că, la acea dată, compania sa a trecut prin “una dintre cele mai dificile provocări în ceea ce privește lanțul de aprovizionare”, făcând referire la criza globală de cipuri care a afectat numeroși producători de automobile. Elon Musk a precizat atunci că Tesla “a ieșit, în cea mai mare parte, din acel impas”. Totuși, Tesla a produs peste 180 de mii de mașini în primul trimestru al anului și a livrat 184 de mii de unități, peste estimările analiștilor. Rezultatele sunt aproape duble față de cele din perioada similară a anului trecut.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday