Cele mai multe prototipuri create într-o singură luna la uzina din Texas sunt pentru teste la sol, însă o rachetă (SN6) va încerca un zbor la o altitudine de 150 de metri săptămâna viitoare, similar cu cel de la începutul lunii august. Testul trebuia să aibă loc duminică (30 august), dar a fost amânat din cauza condițiilor meteo nefavorabile. 

Elon Musk vrea ca racheta Starship să poată duce până la 100 de oameni odată până pe Marte sau pe Lună. Spune totuși că înainte de asta, va fi folosită pentru a trimite sateliți în spațiu și va fi testată de sute de ori, pentru ca misiunile să fie cât mai sigure pentru echipajele umane.

Menționează însă că cea mai grea parte este procesul de producție pentru racheta principală, mult mai complicat decât producerea prototipurilor. Musk vrea ca SpaceX să aibă un sistem de producție bine pus la punct, pentru a ajunge să producă mii de rachete Starship în viitor. Cu toate acestea, subliniază că nu vrea să grăbească în niciun fel testele.

Reamintim, anul trecut, primul prototip al rachetei Starship a explodat în timpul unor teste, la doar o lună după ce fusese prezentat oficial. 

Surse alternative: CNBC, Spaceflight.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday