Anunțul a fost făcut pe Twitter, după care miliardarul american a revenit cu un alt tweet în care spune că va da mai multe detalii săptămâna viitoare.

Deocamdată nu este foarte clar dacă miliardarul vrea să cumpere o astfel de tehnologie de banii respectivi, sau dacă banii vor fi oferiți ca premiu dezinteresat, pentru ca o astfel de tehnologie să fie pusă la dispoziția tuturor guvernelor și companiilor din lume.

Captarea emisiilor cu efect de seră reprezintă deja un proiect critic pentru ținerea sub control a schimbările climatice, dar până în prezent s-au făcut foarte puține progrese tehnologice în această direcție. Cea mai eficientă cale de extragere a carbonului din aer la nivel global rămâne deocamdată împădurirea – plantele folosesc dioxidul de carbon din aer în procesul de fotosinteză și stochează apoi carbonul în biomasa lemnoasă.

Dezvoltarea unei tehnologii de captare a carbonului din atmosferă reprezintă și unul dintre obiectivele noului președinte american, Joe Biden.

Elon Musk este acționar și director al companiilor Tesla, SpaceX și Neuralink, și a devenit la începutul acestui an cel mai bogat om de pe planetă, cu o valoare a activelor sale de aproape 190 de miliarde de dolari.

Sursă alternativă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday