Programul de vânzări prin recomadare a companiei Tesla se va încheia pe 1 februarie, potrivit declarațiilor directorului executiv, Elon Musk.

Prin această inițiativă șoferii Tesla primeau un cod comun prin care puteau primi încărcări gratuite timp de șase luni în rețeaua „Supercharger” a Tesla. Musk a declarat că mișcarea a avut drept scop reducerea costurilor suportate de sistem. ,,Se adaugă costuri prea mari pentru mașini, în special la modelul 3”, a spus el.

Producătorul premium de automobile electrice a făcut mai multe mișcări de reducere a costurilor, cu scopul de a crește profitabilitatea. La sfârșitul lunii trecute, compania a redus prețurile la modelul 3 din China, iar în această săptămână a întrerupt producerea versiunilor cu cele mai mici prețuri ale modelului S sedan și modelului X SUV, potrivit CNBC.

În ultimul său raport trimestrial, compania a înregistrat primul său profit în doi ani, cu un profit net de 311,5 milioane dolari și 881 milioane dolari în volumul fluxului de numerar disponibil.

Compania încearcă, de asemenea, să-și extindă prezența în China, iar Musk a inaugurat o nouă Gigafactory – denumirea dată locațiilor în care sunt produse bateriile litiu-ion și vehiculele Tesla – care se deschide în Shanghai. Fabrica, numită Gigafactory 3, este planificată să înceapă producția parțială în a doua jumătate a acestui an.

Această mișcare este menită să rezolvele diferențele existente între China și SUA, în ceea ce privește comerțul. Reamintim că SUA și China încearcă să ajungă la un acord comercial în timpul unui armistițiu de 90 de zile.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday