La momentul lansării proiectului, Musk declara că scopul Starlink este să ducă pe orbită o constelație de sateliți care să transmită internet de mare viteză către colțuri mai îndepărtate ale Pământului, în țările mai sărace sau acolo unde nu ajung companiile de telefonie mobilă.

Această versiune beta ar include zona de metrou Detroit, Ann Arbor și Michigan, a spus Elon Musk. „Vor urma și alte țări imediat ce primim aprobarea de la autoritățile de reglementare”, a mai adăugat el. Un test beta a început în statul Washington (în nord-vestul SUA) chiar în septembrie, dar a fost limitat la sistemul militar și al serviciilor de urgență. 

Marți, SpaceX a lansat cu succes un alt lot de 60 de sateliți. Până în prezent peste 700 de astfel de sateliți au fost puși pe orbită, grație costurilor reduse de operare pe care compania le are prin refolosirea modulelor de lansare. Musk declara în primăvară că o versiune inițială, comercial viabilă a serviciului Starlink, dar numai pentru Statele Unite va fi posibilă cu 400 de sateliți, în timp ce 800 ar trebui să fie suficienți pentru o acoperire globală „semnificativă”. Dar scopul final al Starlink este să aibă până la 42.000 de sateliți pe orbită, pentru a putea asigura internet de mare viteză la nivel planetar. Pe site-ul proiectului este amintit faptul că se dorește o „acoperire aproape globală” până în 2021.

Astronomii și-au exprimat în mod repetat îngrijorarea că sateliții ar putea interfera cu cercetările astronomice. 

Sursă alternativă: Business Insider

Sursă foto: Starlink/Facebook

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday