Elon Musk a anunțat că intenționează să delisteze Tesla de pe bursă, într-o mișcare radicală, care dacă va fi realizată, va ușura presiunea asupra producătorului de automobile, care raportează pierderi.

Anunțul, inițial realizat prin Twitter, a uimit investitorii și a crescut prețul acțiunilor Tesla cu 11%, la 380 de dolari/acțiune, scrie Bloomberg.

Musk susține că fluctuațiile prețului acțiunilor reprezintă o “distragere majoră” pentru angajați și “pune o presiune enormă pe Tesla pentru a lua decizii care ar putea fi potrivite pentru un anumit trimestru, dar nu neapărat potrivite pe termen lung”.

,,În primul rând, nu am luat o decizie finală, însă motivul pentru care aș face acest lucru este acela de a crea un mediu în care Tesla să funcționeze cel mai bine. Ca societate listată la bursă, suntem supuși unor schimbări în prețul acțiunilor noastre, o volatilitate care poate fi o distragere majoră pentru toți cei care lucrează la Tesla, toți acționarii.”, a detaliat Musk.

Amintim că Tesla a avut în primul trimestru din acest an cea mai mare pierdere din istoria companiei, de 710 milioane de dolari, dublu față de aceeași perioadă din 2017.

El precizează și că ar vrea ca toți acționarii să poată alege: fie rămân investitori Tesla, fie le pot fi cumpărate acțiunile la prețul de 420 de dolari pe acțiune.

De asemenea, în planurile propuse amintește și că nu intenționează o fuziune între SpaceX și Tesla.

Bloomberg notează că în urma anunțului multe întrebări au rămas fără răspuns, și anume modul în care Musk – care deține aproape 20% din companie – ar putea să vină cu cele 66 de miliarde de dolari necesare pentru finalizarea tranzacției. La 420 dolari pe acțiune, Tesla ar avea o valoare de aproximativ 82 de miliarde de dolari.

,,În viitor, odată ce Tesla intră într-o fază de creștere mai lentă și mai previzibilă, probabil că va avea sens să se întoarcă pe piețele publice”, a mai precizat Elon Musk.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday