Musk a vândut aproape 3,6 milioane de acțiuni Tesla, în valoare de aproximativ patru miliarde de dolari, alături de alte 934 de mii de acțiuni în valoare de 1,1 miliarde de dolari. Această a doua parte era programată încă din septembrie, când și-a exercitat o opțiune de achiziție (realizată când compania îndeplinește obiectivele de performanță sau când acțiunile sale ating anumite prețuri) a două milioane de acțiuni.

Astfel, potrivit presei americane, în momentul în care a lansat sondajul de pe Twitter, Musk luase cel mai probabil deja decizia de a-și vinde acțiunile. Sondajul respectiv a primit peste 3,5 milioane de voturi. De altfel, Elon Musk a pierdut 50 de miliarde de dolari după acest sondaj. În doar două zile, acțiunile Tesla au scăzut cu 16%, după care au crescut cu 4% miercuri.

După această vânzare, Elon Musk încă deține 170 de milioane de acțiuni Tesla. În iunie, era încă cel mai mare acționar al companiei, deținând aproximativ 17% din aceasta. Elon Musk rămâne cel mai bogat om din lume, urmat de Jeff Bezos, clasat cu 122 de miliarde de dolari sub acesta. 

Surse alternative: AP, CNBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday