Compania originară din Marea Britanie a acceptat oferta de 1,2 miliarde de dolari venită din partea EA și a renunțat la discuțiile cu Take-Two Interactive Software, care ofereau 956 de milioane de dolari.

“Pentru a ne consolida poziția pe ramura jocurilor cu mașini, avem nevoie de investiții” a precizat Codemasters într-un comunicat de presă.

Neil Campling, analist, consideră că “EA se întărește în fața rivalilor de la Take-Two, ale căror francize le fac acum concurență serioasă în ceea ce privește popularitatea”.

Codemasters este bine-cunoscută pentru seriile F1 (Formula 1), Dirt sau Grid. Cel mai recent titlu al său este Dirt 5, lansat pe 6 noiembrie. Și EA are în portofoliu o franciză care are în centru mașinile de curse, fiind vorba despre Need For Speed. Take-Two dezvoltă jocurile cu temă sportivă reunită sub umbrela “2K”, cum ar fi NBA, WWE (wrestling) sau NFL (fotbal american). 

Surse alternative: Reuters, Bloomberg

Foto: Unsplash.com/jeshoots

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday