Președintele Egiptului, Abdel-Fattah El-Sisi, a făcut declarația în cadrul unei conferințe de presă cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei. El-Sisi a spus că, prin toate stațiile pe care Egiptul le are, ar putea exporta toate gazele naturale pe care le poate produce din estul Mării Mediterane. Egiptul poate încheia un acord bilateral cu Berlinul direct sau cu Uniunea Europeană. La mijlocul lunii iunie, Comisia Europeană a încheiat un memorandum cu Egipt și Israel pentru livrarea de gaze lichefiate, prin infrastructura portuară administrată de Cairo.

Anul trecut, Egiptul a exportat gaze naturale și gaze lichefiate în valoare de 3,9 miliarde de dolari. În februarie, ministerul a transmis că exporturile de gaze naturale și GNL au ajuns la 3,5 milioane de tone în prima jumătate a acestui an și că se așteaptă ca acestea să crească la 7,5 milioane de tone (echivalentul a 10 miliarde de metri cubi în stare gazoasă) la finalul celor 12 luni. La temperatură normală, cantitatea ar reprezenta aproximativ 15% din importul anual de gaze pe care UE îl făcea înainte de război prin conductele Yamal și Nord Stream 1.

Sursă alternativă: Bloomberg

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday