Departamentul pentru Comerț al SUA a anunțat că PIB-ul a crescut cu o rată anuală de 6,4% în primele trei luni ale 2021, spunând, totodată, că aceasta a fost a doua cea mai rapidă creștere trimestrială a Produsului Intern Brut din SUA, după trimestrul al treilea din 2003. 

Planurile lansate de Guvern, pe fondul pandemiei de Covid, lansate de președinții Donald Trump și Joe Biden, au contribuit la creșterea economiei Statelor Unite, ajutând astfel la redeschiderea restaurantelor și barurilor, și a micilor întreprinderi. Cu toate acestea, economia va avea nevoie de cel puțin doi ani pentru a-și reveni complet după pandemie, precizează Reuters. 

Unii economiști se tem că finanțarea masivă oferită de Guvern prin planurile de redresare economică ar putea contribui la creșterea inflației. Președintele Sistemului Federal de Rezerve al SUA, Jerome Powell, spune că piața muncii a pierdut peste 8,4 milioane de locuri de muncă față de luna februarie a anului trecut. 

Mulți analiști economici se așteaptă ca economia să își revină complet până la sfârșitul anului 2023, și, totodată, la o creștere de 7% anul acesta. Economia SUA a scăzut cu 3,5% anul trecut, cea mai gravă scădere din ultimii 74 de ani.

Surse alternative: Reuters, AP.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday