Echipa de juriști a lui Donald Trump a cerut unui judecător districtual din Pennsylvania să ia în considerare emiterea unui ordin care să constate că “rezultatul alegerilor prezidențiale din 2020 este viciat, iar Adunarea Generală din Pennsylvania ar trebui să decidă modul în care vor vota cei 20 de electori” ai statului în Colegiul Electoral care va decide președintele SUA în 14 decembrie.

Potrivit Edison Research, Joe Biden a obținut cu 82 de mii de voturi mai multe decât Donald Trump în acest stat, iar experții consultați de Reuters consideră că acesta din urmă are în continuare șanse minime de a câștiga în instanțe o răsturnare a rezultatului. De altfel Reuters mai constată că firmele de avocați consacrate nu au dorit să îl reprezinte pe Donald Trump în aceste procese deschise în diferite state, sau s-au retras între timp, iar cei câțiva avocați care au rămas sunt coordonați de avocatul său personal, Rudy Giuliani.

Candidatul democrat Joe Biden a câștigat 306 de electori, față de numai 232 ai lui Trump, la nivel național. Câștigătorul are nevoie de 270, iar Trump ar trebui să întoarcă rezultatul nu numai în Pennsylvania (20 de voturi electorale) ci și cel puțin alte două state.

Un sondaj Reuters, publicat miercuri, arată că numai jumătate dintre votanții republicani cred că Trump a pierdut alegerile din cauza unei fraude.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday