Agențiile de sănătate ale Uniunii Europene recomandă a patra doză de vaccin anti-Covid (a doua doză booster) pentru toate persoanele de peste 60 de ani, pe fondul creșterii numărului infecțiilor și spitalizărilor în Europa, a declarat comisarul UE pentru sănătate.

Astăzi, ECDC și EMA vor recomanda o doză suplimentară pentru a-i proteja pe cei mai vulnerabili”, a spus Stella Kyriakides, cu referire la Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor și Agenția Europeană pentru Medicamente. ”Este crucial ca toți cei peste 60 de ani și toate persoanele vulnerabile să facă a doua doză booster cât mai repede posibil”, a mai adăugat Kyriakides.

Până acum, agențiile de sănătate ale UE au recomandat efectuarea celei de a patra doze de vaccin anti-Covid cu Pfizer sau Moderna, doar pentru persoanele de peste de 80 de ani. Noua recomandare este de așteptat să faciliteze deciziile naționale de accelerare a campaniilor de vaccinare, care au încetinit în ultimele luni.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday