Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) precizează că s-a sesizat cu privire la ”speța unei înregistrări audio dintre un dispecer al Serviciului de Ambulanță Galați (SAJ) și o femeie care a anunțat dispariția fiicei sale”. În timpul apelului telefonic, dispecerul a declarat că ”nu vine nimeni să caute fata în tot orașul”, când femeia a spus că i-a pierdut urma fiicei sale.

DSU transmite că a început ”demersurile în contextul verificării celor întâmplate, fapt pentru care, o echipă de control a DSU va fi trimisă la Dispeceratul Integrat de Urgență Galați. Totodată, asigurăm opinia publică că nu vom admite ca astfel de situații să fie tolerate, fapt pentru care vom lua toate măsurile necesare în vederea sprijinirii interesului populației”.

Și Serviciul de Ambulanță Galați a declanșat o anchetă disciplinară care ”vizează doar comportamentul persoanei de la dispecerat, din punct de vedere medical nu a greşit cu nimic”, potrivit lui Mihai Polinschi, directorul medical al SAJ Galați.

Incidentul s-a produs în data de 2 iulie. Într-un apel telefonic la 112, o femeie a anunțat că ”i-a pierdut urma fiicei sale”, în zona unui restaurant din Galați. În replică, dispecerul a declarat: ”Dacă i-ați pierdut urma, doamnă, când o găsiți, este liniștită și vrea să meargă la spital, reveniți la 112. Nu vine nimeni s-o caute în tot orașul”. În final, minora dispărută a fost găsită.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday