Departamentul de Situații de Urgență avertizează asupra știrii false conform căreia autoritățile române ar intenționa să provoace o pană de curent în toată țara timp de patru zile, pentru a testa capacitățile spitalelor și a locuitorilor în aceste condiții. DSU atenționează că aceste informații se încadrează în “fake news” și face apel la populație să se informeze doar din surse oficiale.

Ca urmare a unor informații false diseminate opiniei publice de către site-ul România Tv, conform cărora, instituția noastră ar pregăti un scenariu care vizează o pană de curent simulată pentru a vedea “cum ar reacţiona spitalele şi populaţia dacă România ar rămâne fără curent electric timp de patru zile”, precizăm că ne delimităm ferm de aceste informații date “pe surse” care pot crea panică în rândul populației“, precizează DSU într-un comunicat.

Asigurăm întreaga opinie publică că informațiile prezentate de site-ul televiziunii amintit anterior se înscriu în spectrul informațiilor false, de tip FAKE NEWS. Vă rugăm să vă informați din surse oficiale!“, au mai spus autoritățile.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday