Liviu Dragnea a vorbit în cadrul unei emisiuni la Antena 3 despre problema restructurării Guvernului, dar și despre referendumul din 26 mai. Declarațiile liderului PSD vin după ce Viorica Dăncilă a afirmat că respinge ideea restructurării. ,,Foarte puțin probabil să mă răzgândesc. Eu nu vreau Guvernul Dăncilă 2. Calea normală este remanierea”, a declarat premierul.

Dragnea a precizat că Viorica Dăncilă este în continuare așteptată de către liderii coaliției în Parlament: ,,Nu e o dispută, a fost un punct de vedere al coaliției și un altul al premierului. Sigur, sunt trei ministere fără ministru, interimarii nu pot avea toată forța pentru schimbări. Asta a fost decizia, nu e o dramă sau o tragedie, mergem înainte.

Spunea cineva că dacă se mergea în Parlament tot va face ceva Iohannis. Și eu, și domnul Tăriceanu i-am spus că majoritatea e asigurată, dacă se hotărăște să vină în Parlament e binevenită, dacă nu iarăși nu e o problemă pentru noi”.

Totodată, acesta a spus că ,,probabil Viorica Dăncilă s-a gândit că nu e sigură majoritatea”: ,,Noi i-am prezentat documentat cum stăm cu majoritatea că nu sunt probleme și ar fi fost pentru Guvern un mesaj de forță foarte serios că nu stă la discuții cu Iohannis. Dar eu nu-mi permit să forțez un prim-ministru. E o decizie pe care trebuie să o ia, dacă simte teamă nu trebuie forțat”.

Principalele declarații ale lui Liviu Dragnea:

Și eu și colegii mei am avut poziții publice exprimate, suntem de acord cu temele, și cu întrebările, nu le analizăm noi din punct de vedere constituțional. Nu e treaba noastră. Nu răspund unei controverse pe această temă, sunt multe voci care spun ca referendumul e inutil și spuneau și se pare că inițiatorul a recunoscut că de fapt e un mijloc prin care să se implice în campanie pentru a ajuta partidele din jurul lui. Nu cred că-l interesează pe Iohannis cele două întrebări.

Mai mult nu prea am ce să spun, într-adevăr s-a mișcat repede, i-au trebuit doi ani să nască întrebările astea. Am o singură temere, trebuie să fim în primul rând interesați de europarlamentare, spuneau câte buletine de vot o să fie? A apărut o nouă informație că ar fi câte un buletin de vot pentru fiecare întrebare, oamenii spuneau că n-aș vrea să se încurce. Sper ca AEP și MAI să organizeze foarte bine. Nici eu nu am fost de acord să se amnistieze faptele de corupție.

Domnule Gâdea, este o manipulare. Nu spun cu patimă, e doar o analiză. Întrebările, ideea referendumului nu au legătură cu o dezbatere serioasă în societate. Ei n-au avut nici în 2016, nici acum, nici la următoarele alegeri nu o să aibă, un proiect pentru români. Ei spun doar atât, lăsați-vă manipulați. Puteți să rămâneți săraci, dar hai să vă dăm o temă la care să vă gândiți.

Să nu discutăm despre faptul că stăm cu capul plecat la străini, că eu Iohannis n-am făcut nimic, hai să discutăm despre ceva care trebuie să fie pentru voi cea mai importantă problemă și anume justiția, penali. Întrebarea dumneavoastră mi se pare cea mai importantă. Numai astea sunt grave? De ce n-a făcut o listă cu omor, viol, pedofilie, terorism? De ce n-a pus întrebarea despre ,,se pot grația abuzurile din justiție”? Ceva cu gândul la oamenii care au fost distruși.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday