Președintele PSD, Liviu Dragnea, a oferit câteva detalii referitoare la discuțiile purtate în această după-amiză cu președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, și alți lideri ai coaliției de guvernare. Acesta a arătat că au convenit asupra unei forme finale a ordonanței prin care se va înființa Fondul Suveran de Investiții.

Principalele declarații ale lui Dragnea:

„Am convenit de acum 2-3 săptămâni să avem această discuție, este o ordonanță de foarte mare importanță, trebuie analizată foarte bine.

Ordonanța are acum o formă finală, am convenit forma finală, sunt câteva modificări, câteva precizări și credem că este un cadru care elimină cu orice risc și creează condițiile ca un fond suveran de investiții să contribuie în mod serios la dezvoltarea acestei țări.

Având forma finală, săptămâna viitoare, în prima ședință de guvern – joi sau vineri, va fi adoptată ordonanța. Imediat ce este publicată în monitor vor fi discuții despre hotărârea de guvern.

Nu s-a lucrat în maniera asta, nu au fost obiecții dintr-o parte sau alta, am convenit împreună că este un act normativ de o importanță uriașă.

Ordonanța reglementează cadrul general pentru a se putea înființa Fondul Suveran în România și este întocmită după ce CCR a spus că nu se poate adopta cu o adresă punctuală.

Este o creștere cu 75% a investițiilor, ceea ce pentru noi reprezintă un semnal extrem de important.”

Guvernul anunța încă de la sfârșitul lunii septembrie că intenționează să înființeze Fondul Suveran de Investiții prin OUG, după ce proiectul de lege iniţiat în Parlament a fost declarat neconstituţional. Ministerul de Finanțe a pus atunci în dezbatere publică proiectul de ordonanță.

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday