Liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus, referitor la solicitarea DNA de ridicare a imunității parlamentare pentru Călin Popescu Tăriceanu, că nu mai crede de mult în coincidențe și că i se pare straniu că această solicitarea a apărut chiar în perioada în care Opoziția se pregătește să depună o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă.

Dragnea a mai spus că „senatorii PSD trebuie să ia la cunoștință despre documentele și informațiile și acuzațiile trecute în dosar”, înainte de a lua o decizie, dar că el are o „reținere”.

Principalele declarații:

Referitor la începerea urmării lui Tăriceanu. Nu știu ce este în dosar. Mi se par câteva coincidențe stranii. Chiar înainte ca azi să meargă la congresul ALDE.

Chiar în perioada în care PNL vrea să depună moțiune de cenzură. Aceste demersuri sunt în apropierea unor evenimente politice, dar am o rezervă. Nu știu conținutul dosarului, deci nu pot să fac alte aprecieri

În toate aceste condiții,, cum vă PSD în plen când va fi votată moțiunea? Senatorii PSD trebuie să ia la cunoștință despre documentele și informațiile și acuzațiile trecute acolo. Abia după aia vorbim despre cum votăm. V-am exprimat rezervele mele.

La ce vă referiți la coincidențe? Te poți gândi că această solicitare de începere a urmăririi penale a fost pusă în practică pentru a infșuența o eventuală decizie în congresul ALDE sau pt a bloca accesul lui Tăriceanu la congres. Sau pentru a încerca să-l influențeze să susțină o eventuală moțiune de cenzură a celor de la PNL.

Despre decizia de ieri a CCR. Luați în calcul să cereți revizuirea hotărârii definitive? Nu știu până acum motivarea CCR. Am auzit diverse comentarii de la oameni bine-pregătiți. Până nu văd motivarea, nu pot răspunde.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday