Medicamente antiinflamatoare, tocilizumab și sarilumab  salvează o viață la fiecare 12 persoane tratate, spun cercetătorii care au efectuat un studiu în unitățile de terapie intensivă NHS. Totodată, aceste tratamente accelerează recuperarea pacienților și reduc durata de timp pe care pacienții cu boli critice trebuie să o petreacă în terapie intensivă cu aproximativ o săptămână. Ambele par să funcționeze la fel de bine și sunt un plus după descoperirea unui  medicament steroid ieftin numit dexametazonă.

În studiul REMAP-CAP efectuat în șase țări diferite, inclusiv în Marea Britanie, pe aproximativ 800 de pacienți la terapie intensivă s-a constatat că:

  • Aproape 36% din pacienții cu terapie intensivă Covid care au primit îngrijiri standard au murit;
  • Noile medicamente au redus acest lucru cu un sfert, la 27%, atunci când sunt administrate pacienților în decurs de 24 de ore de la intrarea în terapie intensivă.

Deși tratamentul nu este ieftin, costând de la 750 la 1.000 de lire per pacient (față de dexametazonă care costă doar 5 lire), ele scurtează timpul petrecut la ATI.

Guvernul britanic a anunțat că colaborează îndeaproape cu producătorul și a adăugat tocilizumab și sarilumab pe lista de restricții la export, care interzice companiilor să cumpere medicamente destinate pacienților din Marea Britanie și să le vândă la un preț mai ridicat în altă țară.

Rezultatele cercetării nu au fost încă evaluate sau publicate într-un jurnal medical.

Sursă: BBC.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday