Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului României anunță două noi cazuri de infectare cu noul coronavirus. Numărul cazurilor depistate în țară a ajuns la 11. Un caz privește o fată de 15 ani din Timișoara, colegă de școală cu adolescentul de 16 ani depistat pozitiv zilele trecute, iar cel de-al doilea caz este al unei fete de 16 ani din Hunedoara, care s-a întors cu în țară cu același avion în care a fost și bărbatul de 40 de ani, confirmat pozitiv vineri. Ambii pacienți sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara.

Adolescenta din Timișoara s-a prezentat vineri la spital cu simptome de febră și tuse, în timp ce tânăra din Hunedoara este asimptomatică.

Comunicatul Integral al Grupului de Comunicare Strategică:

Au fost confirmate alte două cazuri de persoane care sunt infectate cu noul coronavirus (COVID-19), numărul cazurilor ajungând astfel la 11.

Un caz privește o tânără de 15 ani din Timișoara, care studiază în aceeași unitate de învățământ cu ceilalți doi tineri de 16 ani din Timișoara, dar într-o altă clasă.
La acest moment cursurile instituției de învățământ sunt suspendate până pe 11 martie a.c., urmând ca în cursul zilei de luni, 9 martie a.c., comitetul județean pentru situații de urgență să decidă suspendarea cursurilor până la 14 zile.  Tânăra de 15 ani s-a prezentat în cursul zilei de ieri la Spitalul de copii din Timișoara, prezentând simptome de febră și tuse și luându-se decizia internării și prelevării de probe la Spitalul de boli infecțioase din Timișoara. În prezent, starea sa de sănătate este ameliorată, fără febră.

Al doilea caz este al unei fete de 16 ani din Hunedoara, care a călătorit în același avion în imediata proximitate a bărbatului de 40 de ani din Hunedoara, confirmat în cursul zilei de ieri cu infecție cu noul coronavirus (COVID-19). Tânăra de 16 ani este asimptomatică și va fi internată la Spitalul de boli infecțioase din Timișoara”.

Amintim că până acum trei persoane au fost declarate vindecate și au fost externate. În prezent, opt persoane sunt internate la spitalele de boli infecțioase din Timișoara, Cluj-Napoca, Iași și Craiova. Ministerul Afacerilor Externe a informat, vineri, că trei români din Italia au fost depistați pozitiv la contaminare cu coronavirus. Aceștia se află în Lombardia, Bologna și Treviso.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday