Două incidente similare au avut loc la o oră distanță azi-noapte, în județele Arad și Timiș. Două bancomate au fost aruncate în aer, iar din primele date jafurile au legătură cu un incident similar de la Sinaia, produs acum patru zile. Nu există deocamdată informații despre suma de bani lipsă.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Arad a declarat pentru Digi24 ca primul jaf a fost produs la ora 3:00 dimineața: „Din informațiile pe care le deținem până la această oră știm că azi noapte în jurul orei 3.20, polițiștii au fost sesizați că ATM-ul unei agenții bancare de pe calea Timișorii a fost distrus prin explozie, din interior reclamându-se lipsa casetelor de valori cu bancnote. S-a constatat că doi autori necunoscuți cu fețele acoperite ar fi pulverizat cu ajutorul unui spary vopsea pe camerele de supraveghere. La față locului s-a observat un autoturism de teren de culoare închisă. Încă nu avem suma exactă, banca nu a transmis prejudiciul”.

IPJ Timiș a confirmat pentru Biziday că al doilea incident s-a produs la distanță de o oră, în localitatea Belinț. Amintim că în urmă cu patru zile un bancomat amplasat în apropierea castelului Peleș a fost aruncat în aer în jurul orei 04:00. S-a deschis un dosar penal pentru furt calificat, distrugere și nerespectarea regimului materiilor explozive, dar autorii nu au fost încă identificați.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday