Acuzațiile cu privire la presupusul bombardament au fost aduse de către reprezentanții autoproclamatei Republici Populare Luhansk. Aceștia susțin că forțele ucrainene ar fi folosit mortiere, lansatoare de grenade și o mitralieră.

Forțele armate ale Ucrainei au încălcat în mod crud regimul de încetare a atacurilor, folosind arme grele, care, conform acordurilor de la Minsk, ar trebui retrase”, se arată în comunicatul transmis. 

Potrivit Reuters, gravitatea incidentelor nu a fost încă stabilită, neputând fi precizat dacă există sau nu victime. Nu a existat o reacție imediată din partea Ucrainei sau a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), care monitorizează situația din estul Ucrainei. 

Într-o declarație făcută marți, Vladimir Putin a vorbit despre “un genocid” în estul Ucrainei și a lăsat de înțeles că retragerea trupelor de la granițele acestei țări ar depinde de evoluția conflictului cu republicile separatiste. O escaladare a conflictului dintre separatiștii susținuți de ruși și guvernul de la Kiev ar putea alimenta tensiunile dintre Rusia și Occident, într-un moment deja foarte instabil. 

Agențiile de informații din SUA au transmis anterior că Rusia ar putea inventa un pretext pentru a “justifica” o invazie a Ucrainei, potențial prin producerea unor videoclipuri de propagandă care ar ilustra un fals atac. 

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday