Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a avertizat liderii UE să se pregătească pentru „scenariile cele mai grave”, din cauza președintelui american Donald Trump.

„În timp ce discutăm despre migrație sau despre reforma zonei euro, este important să ținem cont de contextul geopolitic după summitul G7 din Canada”, a scris Tusk într-o scrisoare adresată liderilor UE înainte de summitul Consiliului European de la Bruxelles joi și vineri, citat de Politico.eu.

„În ciuda eforturilor noastre neobosite de a păstra unitatea Occidentului, relațiile transatlantice se află sub o presiune imensă datorită politicilor președintelui Trump”, a scris Tusk. 

„Din păcate, divizările depășesc comerțul. Voi împărtăși cu dumneavoastră evaluarea mea politică a situației. Este convingerea mea că, în timp ce sperăm pentru cele mai bune, trebuie să fim pregătiți să pregătim Uniunea pentru scenariile cele mai nefavorabile”, a continuat el.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday