Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a anunțat pe Twitter că Uniunea Europeană oferă liderilor de la Londra o extindere a termenului de ieșire a Marii Britanii din Blocul comunitar până pe 31 ianuarie. Tusk a precizat că decizia va fi formalizată prin redactarea ei în scris.

Reamintim că Marea Britanie ar fi trebuit să părăsească Uniunea Europeană pe 31 octombrie, dar Camera Comunelor a amânat votul asupra noului acord Brexit, renegociat de premierul Boris Johnson cu Uniunea Europeană, și a adoptat un amendament care prevede că va vota acordul cu UE, dar numai după transpunerea lui în legislație.

Ulterior, Boris Johnson a trimis Uniunii Europene o scrisoare (nesemnată) prin care cere prelungirea termenului pentru Brexit. A trimis și o a doua scrisoare, în care explică de ce crede că o nouă amânare reprezintă o greșeală.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday