“Peste 50 de zile vom câștiga Nevada și vom obține încă un mandat de patru ani la Casa Albă. Și apoi, vom negocia, nu? Pentru că probabil, după modul în care am fost tratați, suntem îndreptățiți să mai obținem încă un mandat de patru ani”, a spus Donald Trump sub formă de glumă la o întâlnire cu susținătorii săi.

De-a lungul mandatului său, Donald Trump a mai declarat că ar vrea să conducă SUA mai mult de două mandate. Un amendament ratificat în 1951 a stabilit că un președinte american nu poate conduce mai mult de opt ani. Franklin D. Roosevelt a fost ultimul președinte care a fost în funcție patru mandate, în contextul celui de Al Doilea Război Mondial.

În același timp, fostul consilier al lui Trump, Roger Stone, îl îndeamnă pe președinte să declare Legea Marțială în cazul unui eșec la alegeri și să ordone arestarea lui Mark Zuckerberg, a lui Tim Cook și a soților Clinton. Spune că soluția este crearea unei echipe speciale formată din agenți federali care “să stea fizic în fața activității infracționale privind alegerile”.

Roger Stone a fost condamnat la peste trei ani de închisoare, pentru mărturie mincinoasă și influențarea martorilor în procesul de destituire a președintelui american, dar a fost grațiat de Donald Trump.

Surse alternative: Business Insider, Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday