Președintele american Donald Trump a semnat un ordin executiv prin care care vor fi reimpuse sancțiuni împotriva Iranului, mișcare considerată menită să complice relațiile cu Teheranul pentru zeci de națiuni, scrie The Guardian.

„Acordul nuclear iranian este o înțelegere oribilă, nu a reușit să atingă obiectivul fundamental, de a bloca toate căile spre o bombă nucleară iraniană”, afirma Trump, într-o declarație recentă.

„De la încheierea acordului, agresiunea Iranului doar a crescut. Regimul a folosit surplusul de fonduri recent accesate, pentru construirea de rachete, finanțarea terorismului și combaterea conflictului în Orientul Mijlociu și în afara acestuia.”

Ordinul executiv semnat luni, care va intra în vigoare la miezul nopții, se referă la achiziționarea monedei americane, comerțul cu aur și alte metale prețioase, materiale precum grafitul, aluminiu, oțelul și cărbunele și software-ul utilizat în procesele industriale. Acestea vizează, de asemenea, sectorul auto din țară, potrivit The Guardian.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday