Președintele Donald Trump a declarat pentru The Wall Street Journal că el consideră că unii americani poartă măști de protecție pentru a-și exprima dezaprobarea față de el, iar nu ca pe o măsură preventivă  în timpul pandemiei.

Criticat pentru numeroasele apariții publice fără mască, deși aceasta este recomandată de autoritățile sanitare americane, Trump spune că acestea cresc riscul de infecție. „Își ating măștile cu degetul, apoi își ating nasul, ochii sau gura”.

În acest weekend, Donald Trump își susține primul miting electoral pentru alegerile din toamnă, deși atât momentul, cât și locul ales au fost de asemenea sever criticate. Tulsa (Oklahoma) este locul unui masacru săvârșit în 1921, când 300 de persoane de culoare au murit, incendiate în propriile case de bandele de rasiști albi. Nu este foarte clar ce mesaj a ales președintele SUA să dea prin alegerea orașului Tulsa pentru startul campaniei după demonstrațiile antirasiale din ultimele săptămâni, dar, potrivit BBC, comunitatea locală nu vede cu ochi buni nici afluxul de oameni venit pentru mitingul electoral din cauza riscului epidemic.

Surse alternative: WSJ, BBC

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday