Donald Trump l-a găzduit la Casa Albă pe prim-ministrul talian Giuseppe Conte, despre care experții spun că are un comportament politic asemănător președintelui american, transmit CNN și AFP

”Are o poziţie foarte fermă la frontieră”, a declarat Donald Trump. Acesta a dăugat ”Multe alte ţări din Europa ar trebui să facă la fel”.

”Italia este un important aliat NATO, un partener eminent în Afganistan şi în Irak şi este crucială în aducerea stabilităţii în zona Mării Mediterane”, menționa Casa Albă la sfârşitul lunii iunie, când a fost anunțată vizita.

Premierul italian a fost catalogat de Trump drept ”un om super” la ultimul summit G7, la începutul lui iunie, în Canada.

”El este foarte ferm cu imigraţia, ca mine”, declara atunci președintele SUA, care vrea să construiască un zid de-a lungul graniței cu Mexic.

Potrivit presei italiene, “vizita la Washington a acestui profesor de drept fără experienţă politică urmează să-i permită să capete o statură internaţională, în contextul în care în Italia se află cu regularitate în umbra celor doi vicepreşedinţi grei ai Consiliului Miniştrilor, care l-au ales să conducă Guvernul – Luigi Di Maio, liderul Mişcării Cinci Stele (M5S, antisistem) şi Matteo Salvini, liderul Ligii (extremă dreapta)”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday