Donald Trump și-a exprimat nemulțumirea față de amenda de cinci miliarde de dolari pe care Google a primit-o de la Comisia Europeană.

Acesta a scris într-un mesaj pe Twitter că nu va mai accepta ca Europa ”să profite” de Statele Unite pentru mult timp.

”V-am spus eu! Uniunea Europeană lovește cu o amendă de cinci miliarde de dolari una dintre marile noastre companii Google. Au profitat cu adevărat de Statele Unite, dar asta nu va dura!”, se arată în mesajul lui Trump.

 

Reacția vine la patru zile de la declarația Președintelui SUA care a spus că UE este de fapt un inamic, nu un aliat pentru Statele Unite: “UE, Rusia și China sunt inamicii SUA. Uniunea Europeană profită de noi din punct de vedere al comerțului”.

Donald Tusk a declarat în aceeași zi că afirmația lui Trump poate fi catalogată drept “fake news”, deoarece relațiile dintre SUA și UE sunt bune: “Cine spune că suntem dușmani răspândește fake news”.

Miercuri, Comisia Europeană a amendat Google cu cinci miliarde de dolari, pentru că și-a favorizat în căutările online “Google Shopping”, serviciul de comparare a prețurilor.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday