Într-o serie de postări pe Twitter, Trump s-a referit la eșecului guvernelor acestor țări de a opri o caravană de migranți îndreptată spre frontiera Statelor Unite, informează AFP. 

 „Vom începe acum să tăiem sau să reducem substanțial ajutorul extern masiv pe care Statele Unite îl furnizează țărilor Guatemala, Honduras și El Salvador”, a spus președintele SUA.

Trump a scris că poliția și militarii din Mexic nu pot opri caravana îndreptată spre frontiera de sud a Statelor Unite. De asemenea, a menționat că ar fi implicați „Criminali și necunoscuți din Orientul Mijlociu”.

Președintele SUA a adăugat și că aceasta este o urgență națională, iar legile trebuie să fie schimbate.

Mii de oameni care încearcă să scape de sărăcia și violența din țările lor de origine au intrat în Mexic, în ciuda eforturilor autorităților de a opri caravana migranților pe un pod la granița dintre Guatemala și Mexic.

Aproximativ 3.000 de migranți au ajuns duminică în orașul Tapachula, în statul mexican Chiapas, după ce au parcurs un drum anevoios timp de șapte ore de la granița cu Guatemala.

 „De fiecare dată când vedeți o caravană sau o persoană care vine ilegal sau încearcă să vină ilegal în țara noastră, gândiți-vă și dați vina pe democrați, pentru că nu ne-au dat voturile pentru a schimba legile noastre patetice de imigrare!”, a declarat Trump.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday