Președintele american Donald Trump a lansat miercuri un atac public în legătură cu acordul dintre Germania și Rusia privind gazoductul Nord Stream 2, spunând că Berlinul a devenit  „prizonierul Rusiei.

Declarația are loc în ziua în care începe summitul NATO, un summit despre care experții spun că va fi extrem de tensionat.

În comentariile adresate secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, Trump a declarat că este foarte nepotrivit că Statele Unite plăteau pentru apărarea Uniunii Europene față de Rusia, în timp ce cel mai bogat stat european, Germania, încheia acorduri cu Moscova.

Trump urmează să se întâlnească cu cancelarul german Angela Merkel la Summitul NATO, pe parcursul zilei de astăzi, iar luni se va întâlni cu președintele rus Vladimir Putin, conform CNN.

https://edition.cnn.com/2018/07/11/politics/trump-germany-russia-captive-nato/index.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+rss%2Fcnn_latest+%28RSS%3A+CNN+-+Most+Recent%29

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday