Într-o postare pe Twitter, Donald Trump i-a mulțumit lui Emily Murphy, șefa Administrației pentru Servicii Generale (responsabilă de transferul puterii către următoarea echipă) și a sugerat că a autorizat începerea transferului de putere către echipa lui Joe Biden:

“Ne vom susține în continuare cu PUTERE cauza, vom continua lupta și eu cred că vom avea și câștig de cauză. Cu toate acestea, în interesul țării noastre, recomand ca Emily și echipa ei să facă ceea ce trebuie făcut în ceea ce privește protocoalele inițiale și le-am spus celor din echipa mea să facă același lucru.”

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) November 23, 2020

Într-o scrisoare trimisă lui Joe Biden și obținută de CNN, Administrația pentru Servicii Generale l-a informat pe președintele ales că este gata să înceapă procesul de tranziție. Emily Murphy, șefa GSA, un tehnocrat numit de Trump pe funcție, a precizat că nu a fost presată de Casa Albă să întârzie tprocesul:

“Am ajuns la decizia mea independent, pe baza legii și a faptelor disponibile”, a scris Murphy în scrisoarea către Biden. “Nu am fost niciodată presată, direct sau indirect, de vreun oficial al Executivului, nici de la Casa Albă, nici de la GSA, cu privire la conținutul sau la momentul deciziei mele”, mai arată scrisoarea, care a fost trimisă înainte ca Donald Trump să facă pe Twitter anunțul că a autorizat începerea tranziției.

Între timp, alegerile au fost certificate și în Michigan, iar un număr tot mai mare de republicani s-a alăturat celor care îi cer președintelui în funcție să își recunoască înfrângerea și să înceapă transferul de putere către noua administrație.

După numărarea majorității voturilor, Joe Biden a obținut un avans de peste 6 milioane de voturi, la nivel național și și-a securizat 306 electori (față de 270 necesari) în Colegiul care va vota noul președinte pe 14 decembrie.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday