Indicele ROBOR a ajuns astăzi la 1,81%. A mai fost cotat la 1,80% la începutul anului, pe 7 ianuarie. ROBOR era vineri la 1,79%, iar în urmă cu o săptămână 1,67%.

Astfel, indicele își continuă creșterea din ultimele zile, în condițiile în care pentru mai multe săptămâni, s-a menținut în jurul valorii de 1,60.%

ROBOR la șase luni a fost cotat la 1,87%.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) reprezintă rata medie a dobânzii pentru creditele in RON acordate pe piața interbancară și este stabilită de către B.N.R. Acesta a fost înlocuit cu IRCC, începând cu 2 mai 2019. IRCC este indicele de referință pentru creditele în RON acordate persoanelor fizice, cu dobândă variabilă. Valoarea IRCC, aferentă perioadei iulie-septembrie 2021 este 1,25%, în scădere față de trimestrul anterior, când era 1,67%.

ROBOR-ul se calculează zilnic ca medie aritmetică a cotațiilor de rată de dobândă pentru RON, utilizate de zece bănci mari din România, fiind rata de dobânda la care o bancă împrumută lichiditate altor bănci.

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday