Indicele ROBOR la trei luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile creditelor în lei acordate înainte de luna mai 2019, continuă să crească. A atins astăzi nivelul de 6,60%, față de 6,55% cât era ieri. La începutul săptămânii trecute, Robor 3M era 6,26%. ROBOR la șase luni a urcat și el la 6,72%, de la 6,67% vineri.

La începutul anului indicele Robor 3M era 3,02%, iar în urma cu un an era situat la 1,5%.  În noiembrie 2010, mai exact pe 23 noiembrie 2010, a mai avut indicele ROBOR la trei luni o valoare mai mare față de cea de astăzi.
Evoluția indicelui este influențată de deciziile de politică monetară operată de Banca Națională (BNR), care a decis, în acest an, în patru rânduri majorare a dobânzii de referință, în încercarea de a stăpâni inflația. Într-o singură ședință, Consiliul de Administrație a crescut dobânda cu 0,75% până la 3,75%. Următoarea ședință de politică monetară va avea loc pe 6 iulie.

Pentru creditele acordate după luna mai 2019, se folosește indicele de referință pentru creditele în lei (IRCC), a cărui valoare de 2,65% se aplică în perioada iulie-septembrie.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday