ROBOR (la trei luni) atinge cel mai mare nivel din ultimele două luni și jumătate. Indicele în funcţie de care sunt calculate dobânzile a urcat astăzi la 3,35%.

Indicele Robor (la trei luni), în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut astăzi la 3,35%, cel mai mare nivel din 7 august până în prezent.

Ieri, Robor a fost 3,32%, iar luni 3,30%. Săptămâna trecută a fost încheiată cu 3,28%, după o perioadă în care a stagnat la 3,17%.

Reamintim că Robor 3M a avut o creștere accelerată în ultimul an. În septembrie 2017 era 1%, în decembrie a depășit pragul de 2%, pentru ca în iunie să sară de 3%.

AdvertisementAdvertisementBNR a injectat în piață în ultimele două luni aproape 19 miliarde de lei. În august, a avut loc cea mai mare operațiune de asigurare a lichidității din ultimii șase ani. Ca efect, dobânzile au scăzut, dar cursul euro a crescut ușor.AdvertisementEvoluția ROBOR poate fi consultată aici.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday