Pe datele Eurostat din 2018, România este printre țările cu cele mai puține persoane de peste 65 de ani vaccinate împotriva gripei sezoniere.

Dintre cele 23 de state membre pentru care sunt disponibile date recente, cele mai multe persoane care s-au vaccinat de gripa sezonieră au fost din Irlanda, unde aproape 7 din 10 persoane cu vârsta de peste 65 de ani (69%) au fost vaccinate, urmată de Olanda (63%), Portugalia (61%, date 2017) și Belgia (59%). Deși mai mic în Franța, Italia și Spania, procentul tot depășește 50%.

Dintre țările mari ale Uniunii, doar Germania (35%) are un procent mai mic de 50% al vârstnicilor care se vaccinează împotriva gripei sezoniere.

Deși în rândul statelor membre ale Uniunii există o serie de politici diferite în ceea ce privește punerea la dispoziția publicului larg a vaccinurilor antigripale, adesea acestea sunt oferite preferențial persoanelor mai în vârstă și altor grupuri cu risc.

 Sursa: Eurostat

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday