Procurorii anti-corupție au cerut Procurorului General să sesizeze Senatul pentru formularea cererii de urmărire penală a lui Florian Bodog, care este în prezent senator și nu poate fi cercetat decât cu încuviințarea colegilor. DNA arată, în comunicatul de presă, că ”la data faptelor, a avut funcția de ministru”.

DNA îl acuză pe fostul ministru că a angajat fictiv o consilieră, între februarie 2017 și ianuarie 2018, și a semnat în locul său mai multe acte. Prejudiciul provocat a fost estimat la 75 de mii de lei: Există suspiciunea rezonabilă că demnitarul ar fi acționat în mod direct pentru ca o persoană angajată în funcția de consilier personal să își încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu și fără să fi prestat activitățile la care era obligată prin contract; totodată, deoarece aceasta nu era prezentă fizic la locul de muncă, demnitarul ar fi semnat în locul persoanei respective o serie de acte”.

Într-o intervenție telefonică pentru Antena 3, Florian Bodog a declarat: ”De la dumneavoastră aflu această informație. A mai fost odată în discuție la parlament și s-a respins. În comisia juridică, am demonstrat că acea consilieră a lucrat. Am pus la dispoziție informații despre faptul că doamna respectivă m-a reprezentat”.

Pe data de 23 septembrie 2019, Senatul a respins cererea DNA de ridicare a imunității parlamentare a lui Florian Bodog. Majoritatea în Parlament la acel moment era deținută de PSD.

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday